Ervaring met waskrijtzeesterren

Deze krijtjes hebben al eerste een enorm vrolijk uitstraling. Ze hebben mooie heldere kleuren, ook wat meer de bijzondere kleuren, zoals turquoise. Ze hebben een duidelijk gezichtje.

Dun qua grip

Qua grip zijn ze vrij dun, dit zorgt voor een redelijk goede uitgangshouding en een soort van driepuntsgreep. Ze zijn door de punten van de ster gemakkelijk vast te houden voor kleine handjes. De vorm lokt niet een rijpe driepuntsgreep uit met vingerbewegingen; dus als dat je doel is, dan moet je een materiaal kiezen met een kleinere diameter. Maar voor jonge peuter en kleuterhandjes zeker een motiverend materiaal met een goede greep.

Manipaltatie in de hand

Voor oudere kinderen is het absoluut een leuke variatie. De vorm lokt ook manipulatie in de hand uit; kinderen gaan ze ronddraaien in de hand. Een leuke toevoeging.

Eigenschappen

De krijtjes hebben heldere kleuren.
Ze zijn gemaakt van harde was en geven gemakkelijk kleur af.

 

16 waskrijtsterren voor 13,95euro in de webshop bestellen

 

 

 

Ik heb meer blogs over verschillende waskrijtjes geschreven. Lees ze hier, vergelijk zelf en kies het best een variatie, zo dat kinderen kunnen uitproberen.

Angela Rozema-van Koeveringe

About Angela Rozema-van Koeveringe

Ik ben Angela Rozema- van Koeveringe, een ergotherapeut gespecialiseerd in kinderen en jongvolwassenen tot ongeveer 20 jaar. In mijn eerstelijnspraktijk in Leeuwarden behandel ik uitsluitend deze doelgroep. Naast behandeling en begeleiding verzorg ik ook veel cursussen, ouderavonden en workshops voor onderwijs en ouders. Daarnaast ben ik moeder van 2 mooie meiden van 7 en 3 jaar. Zowel thuis als in mijn praktijk ben ik dus vaak met spel en spelen bezig. Ik zie spelen als de belangrijkste activiteit voor kinderen in de breedste zin van het woord; van knutselen, ontdekken, bouwen, graven, voelen enz. enz. Toys42hands is hierbij voor mij een schatkamer! Niet alleen vanwege het aanbod, maar ook vanwege de inspirerende manier van aanbieden en het geven van tips bij de materialen. Via dit blog wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *