Eerste vormenstoof van plantoy

Vormenstoven…. Als moeder van vier kindjes heb ik inmiddels heel wat varianten voorbij zien komen. Helaas hebben ze allemaal een ding gemeen…. Hoe leuk ze ook zijn qua vorm en kleur…. na een paar keer spelen, lijkt er altijd een blokje spoorloos verdwenen. Vaak kom je die weken later weer op een onverwachte plek tegen…, onder de bank of in de bak met duplo bijvoorbeeld.
sleutelstoof Collage
Nu bij ons vierde kindje lijk ik eindelijk de ideale variant gevonden te hebben. Een eenvoudige vormenstoof met drie blokjes die vast zitten aan een touwtje.
vormenstoof
Geen verdwaalde blokjes dus meer. En dit is zeker niet het enige leuke van deze vormenstoof. Onze jongste dochter van 10 maanden vindt de stoof heerlijk om op te knabbelen en zowel haar tanden als de stoof lijken hier geen last van te hebben.
stoof1Collage
Verder is de vorm erg praktisch. Hij is licht gewelfd, waardoor hij gemakkelijk is op te rapen en Hanne de stoof zelfs met een hand vast kan houden. Ze is nu nog niet echt geïnteresseerd in de vormpjes, maar toch geniet ze al volop van dit speelgoed.stoof2 Collage
Over deze vormenstoof kan dus zeker gezegd worden… less is more!

plantoy-eerste-vormen-stoofDeze stoof van plan toys is gemaakt van gerecycled  afvalhout van rubber hout bomen en direct te bestellen in de webshop.

Judith Nederpel

About Judith Nederpel

Vreemd is dat hoor, dat je als moeder en als therapeut een andere pet op hebt terwijl je met dezelfde activiteit bezig bent. Thuis aan de keukentafel met de kindjes om mij heen lijkt mijn geduld soms ver te zoeken. Terwijl ik op mijn werk als kinderfysiotherapeut met gehandicapte kinderen niet gek te maken ben. Met dat geduld lijkt ook mijn creativiteit samen te hangen. Gelukkig dus maar dat mijn ongeduldige dagen thuis uitzondering zijn! Rustig kijkend naar een kind kom ik op allerlei oefenideeën. Vaak weet ik vooraf niet eens wat we precies gaan doen en laat ik het verloop van het spelletje of de activiteit afhangen van de mogelijkheden, interesse en focus van het kind. Het grappige is daarnaast dat ik aan de ene kant overal spelmogelijkheden in zie, maar tegelijkertijd ook heel kritisch ben in de aanschaf van materialen en speelgoed. Verrukt kan ik sommige websites bekijken die mij inspireren. Blij als een kind ben ik vervolgens als hetgeen ik besteld heb door de post wordt geleverd. Het blijven toch een soort kadootjes, dus een klein feestje is wel op z'n plek. Zelfs wanneer ik spullen voor mijn werk bestel, voelt dat zo. Aan de andere kant kan ik ook gedeprimeerd raken van menig folder die ik thuis tussen de reclameblaadjes zie. Speelgoed wat maar op een manier te gebruiken is en wat weinig ruimte over laat voor een beetje speelsheid. Soms is het best lastig hoor die kritische blik, met name voor mijn kinderen.... Zij vinden alles wat glimt, geluid maakt en knopjes heeft leuk, maar ja, mama denkt daar toch anders over. Gelukkig hebben ze ook nog een vader! En dat geldt ook voor mij, want ook door hem leer ik weer op een andere manier naar speelgoed te kijken. Zo word ik altijd en overal geprikkeld.... door websites, mijn thuisfront, collega's, de kinderen die ik behandel, tijdschriften... Hopelijk kan ik met mijn kritische en creatieve blik, via dit blog ook voor anderen soms die kleine prikkel zijn, waardoor je je fantasie de vrije loop kunt te laten gaan, want daar ontstaan toch de leukste dingen uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *