Balansspel pakezel van goki

De pakezel van Goki is een mooi spel om ongemerkt de fijne motoriek te oefenen.
Je kan het spel met vier personen spelen, maar het spel kan ook prima alleen worden gespeeld. Het sorteren van de stokjes zodat iedere speler zijn eigen kleur heeft is al een goede oefening.

sorteeren

De regels van het spel zijn simpel. Eén stokje per beurt op de ezel leggen en zorgen dat je als eerste al je stokjes op de rug van de ezel hebt gelegd.
Wie zijn stokjes op heeft, heeft gewonnen. Mochten er tijdens het opleggen toch nog stokjes van de ezel vallen heb je pech en moet je die er één voor één weer opleggen.

balansegel

De eerste laag op de ezel leggen is nog redelijk lastig maar je kan dan afspreken de eerste laag samen te leggen. Als de eerste laag er eenmaal op zit gaat het makkelijker.

optafelbalanseren Collage

Als het te moeilijk is de stokjes op de ezel te leggen kan je het spel ook prima zonder ezel spelen. Je kan dan ook de stokjes op een andere manier stapelen.

stapelezel

Alle stokjes eenmaal op de ezel of op tafel en de toren staat stabiel kan je ook nog een ander spel mee doen. Lukt het om dan om de stokjes er een voor een af te halen zonder dat de toren valt? En lukt het stapelen en afhalen ook met je andere hand of een pincet?

pincetstafjes

Een leuk spelletje wat niet al te lang duurt en je op verschillende manieren kan spelen. Voor mij als kinderfysiotherapeut niet alleen een geinig spelletje maar waar je stiekem ook nog eens de handmotoriek mee oefent. Ik haal de pakezel weer uit de stal. Gelukkig past deze ezel met gemak in mijn kofferbak!

goki-stapel-pakezeldeze kleine ezel is in de webshop te bestellen

Jantine Booij

About Jantine Booij

Mijn naam is Jantine Booij en werk als kinderfysiotherapeut bij kinderfysiotherapie praktijk Fysie op Kids. Als kinderfysiotherapeut behandel ik kinderen van 0 tot 18 jaar. De jongere kinderen aan huis en de oudere kinderen bij ons in de praktijk. Er zijn diverse redenen waarom ouders met hun zoon of dochter bij ons in de praktijk komen. Dit kan bijvoorbeeld voor een voorkeurshouding van een baby tot aan houdingsproblematiek van een puber zijn. Of een baby dat moeite heeft met het grijpen naar speelgoed in de box tot problemen met de fijne motoriek op de basisschool. Uiteenlopende leeftijden met verschillende hulpvragen. Omdat ik op verschillende locaties werk kan je je vast voorstellen dat mijn auto soms een rijdende praktijk is met de kofferbak vol met spel- en oefenmateriaal. Ondanks de volle kofferbak is er altijd een zoektocht naar nieuw oefenmateriaal. Ik heb het geluk dat een van onze locaties in Zuidlaren is waar Tanja haar magazijn heeft. Voor de kinderen maar ook voor mijzelf is het leuk om met oefenmateriaal te kunnen variëren of iets nieuws uit proberen. Ook prettig om met haar te sparren om te kijken of zij nog leuke of nieuwe oefenmaterialen heeft voor een specifiek probleem. Jantine Booij is kinderfysiotherapeut bij Fysie op Kids. De praktijk heeft verschillende locaties in Drenthe en Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *