Etui van Active hands – gewoon zelf

‘Welke kleur wil je?’ verwachtingsvol kijkt Lin me aan.
‘Doe maar groen nu.’
Lin trekt haar etui open en rommelt wat met haar dyskinetische hand tussen de potloden.
‘Hier, pak zelf maar,’ zegt ze wanneer het niet lukt.
Ik pak het groene potlood en ga verder met mijn tekening. Lin trekt het etui weer dicht.
‘Welke kleur wil je nu,’ vraagt Lin na vijf seconden.
‘Uhhh, doe maar een rode.’

Lin trekt het etui weer open en we spelen hetzelfde riedeltje af: Lin rommelt wat, het lukt niet, ik pak het potlood en Lin trekt zelf het etui weer dicht. Zo vermaken we ons een half uur lang. Etui open. Etui dicht. En ik mag vooral niet te lang bezig zijn met kleuren want het gaat Lin vooral om het etui. Open. Dicht. Want dat kan ze helemaal zelf!

Een dag later moeten ook Lins spaarplaatjes in het etui. Zo kan ze hem nóg vaker zelf opentrekken en lekker plaatjes ruilen op school.

Ik zie zelf wel hoe blij Lin ermee is maar toch vraag ik ook even aan haar wat ze zo fijn aan het etui vindt: ‘Dat er zo’n lang ding aan zit en twee ringen. Dan kan ik hem beter zelf open maken. Dan kan ik het gewoon zelf.’ En dat is het precies. Gewoon zelf iets doen, dat wil toch iedereen?

Dit etui is te bestellen in de webshop

Karen Mee

About Karen Mee

Ik ben Karen Mee (29). Ik studeer wetenschapseducatie en –communicatie en daarnaast houd ik erg van sporten, spelletjes spelen, koken, lezen, haken en schrijven. Ik heb een dochter, Lin (6). Door zuurstoftekort bij haar geboorte heeft ze cerebrale parese (hersenbeschadiging). Hierdoor zit ze in een rolstoel maar dat weerhoudt haar er niet van heel vrolijk in het leven te staan. Door haar beperking zijn we altijd op zoek naar speelgoed waar ze zoveel mogelijk zelf mee overweg kan. Over onze experimenten hiermee schrijf ik op de Toys42Handsblog in de hoop de zoektocht naar geschikt materiaal voor andere ouders te vergemakkelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *