Aanrader roer voor rolplank / multifunctionele grove motoriek trainer

Roer voor de rolplank als grove motoriek trainer

Geniet van de fantasie van kinderen

Al een poosje ligt deze geweldige rode stok met blauwe ballen aan de uiteinden in kinderpraktijk Bij Kee. Toegevoegd aan de collectie materialen, zonder erbij te vertellen wat het is. Geweldig als je ziet wat er voor mogelijkheden zijn met deze stok!

Trommelen, majorette, evenwichtsstok, tennisstok…

Het eerste kind begon er uiteraard mee op de fysiobal te trommelen, hé dat geeft een leuk geluid! De volgende gebruikte hem als majorette stok, een ander als evenwichtsstok bij het lopen over de balk, als stok om ballonnen hoog te houden (met twee handen) en als tennisstok. We gebruikten hem verticaal als stokkenvangspel en als wegwijzer in een parcours. Doordat de stok groot is, stimulier je de grove motoriek met al deze toepassingen.

Stok in combinatie met rolplank

Pas na een aantal weken kwam iemand op het idee om de stok te combineren met de rolplank, en zichzelf zo voort te bewegen. Geweldig om te zien dat deze mogelijkheid door een kind zelf werd ontdekt. Door deze stok als roer te gebruiken op de rolplank wordt het evenwicht getraind en dat is hard werken voor je hele lijf, dat is grove motoriek. Zittend en liggend is dit roer te gebruiken, waarbij je je afwisselend af moet zetten. Hierdoor moet je afzet aan beide kanten even hard zijn, anders ga je natuurlijk scheef.

Aanwinst door de multifunctionelle mogelijkheden

Ik vind dit roer een aanwinst want het is multifunctioneel te gebruiken in mijn kinderpraktijk. Met eventueel een paar stukjes gekleurd tape op de stok kun je de kinderen ook uitdagen om hem op een andere plek vast te houden wanneer je er activiteiten mee uitvoert.
Door de schuimrubber ballen aan de uiteinden is het ook een veilige stok, die ik met plezier bij elke leeftijdsgroep in kan en wil zetten. Hij prikkelt de fantasie en is voor veel oefeningen te gebruiken. Een echte aanrader dus!

Wil je meer lezen over de rolplank, klik hier voor de ROLPLANK BLOG

Het roer is te bestellen in de webshop

Karin Stolk-Tangenbergh

About Karin Stolk-Tangenbergh

Kee dat ben ik: Karin Stolk, zelf moeder van 3 mooie kinderen. Mijn voorletters zijn K. E. E. vandaar dat mijn kinderpraktijk de naam ‘Bij Kee’ heeft gekregen. Ik ben al 25 jaar leerkracht op de basisschool. Het lesgeven doe ik nog steeds met heel veel plezier, maar ik vind het steeds interessanter worden om samen met een kind op zoek te gaan naar zijn of haar eigen kracht. Wie ben jij, wat vind jij leuk en wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat heb je nodig om deze in te zetten en te gebruiken in de wereld om je heen? Ik zie steeds meer kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling op verschillende gebieden, zowel cognitief als gedragsmatig. Deze kinderen krijgen dan al snel een stempel omdat er in een onderzoek vaak alleen naar de symptomen wordt gekeken. De oorzaak wordt dan niet aangepakt en het probleem blijft bestaan. Zo kan het zijn dat een kind met leesproblemen een probleem heeft met de samenwerking van de ogen, of dat er een reflex nog aanwezig is waardoor bij het kind het leesproces niet zo verloopt als we zouden verwachten. Meestal moet dit kind dan vaak extra oefenen, leesmeters maken, maar dit levert alleen maar meer frustratie en tegenzin op omdat de oorzaak blijft bestaan. Kinderpraktijk bij Kee gaat op zoek naar ‘de uitdaging’ voor dit kind. De uitdaging is de oorzaak van deze problemen, en om deze de baas te worden gaan we hiermee aan het werk. Alleen op deze manier kom je uit de vicieuze cirkel en wanneer een kind goed in zijn vel zit en rust in zijn/haar lijf heeft komt het weer tot leren. In het basisonderwijs zijn steeds meer kinderen met een uitdaging, zowel op het gebied van leren als op het gebied van de ontwikkeling. Zo ontstond bij mij de wens om mijzelf te gaan ontwikkelen in de mogelijkheden om de kinderen met een uitdaging hulp te kunnen bieden. Een kinderpraktijk die er speciaal voor het kind is, om het te helpen om zijn of haar uitdaging de baas te worden en zo een stevige basis te ontwikkelen waar hij of zij een leven lang op verder kan bouwen… dat zou wil ik graag willen bieden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar opleidingen die bij mijn missie passen. Deze heb ik gevonden en een groot deel heb ik al afgerond, maar er zijn zo veel mooie dingen te leren dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Ieder kind is uniek, ieder kind heeft zijn eigen uitdaging en ieder kind heeft dus zijn of haar eigen hulpvraag. Bij Kee zijn er daarom verschillende mogelijkheden, maar daarover is meer te lezen op de pagina aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *