Met de hoberman het hoofd leeg krijgen

Soms koop je van die pareltjes voor in de praktijk, die echt de moeite waard zijn om te delen. In mijn zoektocht naar allerlei balletjes kwam ik hem tegen. Hij heet de ‘Hoberman Sphere’.

Op de presentatie ‘Help! Mijn hoofd zit vol!’

mand
Ik nam hem gisteren voor het eerst mee naar mijn presentatie ‘Help! Mijn hoofd zit vol!’. Daar werd hij ook heel positief ontvangen. Zowel bij de kinderen van mijn collega, die er nog bij waren toen ik mijn materialen ging uitstallen, als bij haar partner die mij hielp de laptop aan de televisie aan het sluiten, als bij de belangstellenden voor de presentatie. Iedereen is onder de indruk van dit fascinerend stukje plastic.

Ontprikkeling

Hoberman1
In de praktijk zet ik hem in voor ontprikkeling. Indien je de bal heel rustig in en uit beweegt werkt het stress/spanningverlagend. Ik zie onrustige kinderen er heel rustig van worden. Het steeds terugkerende patroon werkt haast hypnotiserend.

Motivatie voor dromerige kinderen

hoberman2
Anderszijds is hij ook in te zetten bij kinderen die juist prikkels nodig hebben. Door de bal actiever te bewegen word je geprikkeld door de motieven die de bal in beweging laat zien. Hier kunnen juist dromerige kinderen wat alerter door worden.

Buik-ademhaling oefenen

hoberman3
Ik gebruik de bal ook bij het oefenen van de buik-ademhaling.
1. Adem in vier tellen diep in -> Maak hierbij de bal zo groot mogelijk.
2. Hou je ademhaling even vast.
3. Daarna adem je rustig, zo lang mogelijk uit -> Hierbij laat je de bal dus weer langzaam, gelijktijdig met je adem, kleiner worden.

Gooien, rollen en vangen

hoberman4
Hij is natuurlijk ook gewoon heel leuk om mee te spelen…
Door te gooien, rollen en vangen veranderd de bal steeds van formaat en dus van uiterlijk. Alleen dat is al een wonderlijke ervaring.

hoberman-sphere-rainbow-minihoberman sphere bal is in verschillende maten en kleuren in de webshop te bestellen

Chantal Philips

About Chantal Philips

Mijn naam is Chantal (1977), ik hou van roze, van tulpen, van de zee en de zonsondergang, van Oostenrijk, van schrijven en lezen. En natuurlijk van kinderen. Ik ben naast mama van twee kinderen ook kindercoach in mijn eigen praktijk 'Eigenwens'. Met veel passie voor het vak kindercoaching en vanuit oprechte betrokkenheid kijk ik met de kinderen mee naar hun 'eigenwensen'. Bij mij in de praktijk komen vooral veel kinderen die: - Stress of spanning ervaren - Een vol hoofd hebben - Meer zelfvertrouwen of een beter zelfbeeld willen - Veel piekeren of last hebben van hun gedachten Het is niet gek dat deze, vaak gevoelige, kinderen moeite hebben met de huidige maatschappij, die zo snel gaat. Er zijn zoveel prikkels te verwerken en er wordt heel veel van deze jonge mensen verwacht. Er lopen meer volwassenen dan ooit met een burn-out of burn-out-achtige verschijnselen. Ook kinderen kunnen last hebben van deze overprikkeling. In mijn begeleiding wordt er natuurlijk gekletst, maar nog meer zijn we bezig met creatieve en speelse activiteiten. Met praten ben je nog vooral in je hoofd bezig en dat is juist de plek waar de rust dan zo nodig is. De materialen van www.toys42hands.nl kunnen hier goed bij helpen. ‘Ik wens ieder kind een blij hartje…’ Door ouders, collega’s, gastouders en andere opvoeders en professionals te inspireren door middel van verschillende workshops (o.a. COACHEE! & overprikkeling) en presentaties hoop ik zoveel mogelijk kinderen te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *