5 toepassingen voor de toverstaf

“Wat doen jullie eigenlijk met deze toverstaf?
Soms lijkt het net een kleine rage…. op dit moment lopen de toverstaven heel hard. Ik ben altijd erg benieuwd waar dat door komt…”

toverstaf blog

Deze oproep op facebook leverde prachtige speelsuggesties op 🙂

Wat ben ik blij met jullie, bedankt!

Gespreksstarter
“Ik vraag aan kinderen die in mijn praktijk komen wat ze zouden willen toveren. Heeeeele leuke gesprekken komen daaruit voort:)”

“Ik gebruik hem als praatstok in de kring. Het kind dat hem vasthoudt mag vertellen en de rest is stil.”

Ontspannen
“Mijn dochter neemt hem mee als afleiding tijdens bezoekjes aan het ziekenhuis. Dit stokje is dan letterlijk haar houvast.”

“Om te ontprikkelen. Lekker rustig ergens zitten met zo’n stafje en kijken hoe de glittertjes naar beneden dwarrelen.”

“Ik gebruik hem wanneer kinderen nadenken over iets moeilijks, op de behandeltafel liggen/zitten of als ze even willen ontspannen aan het begin of einde van een sessie als ik even met de ouders praat. ”

Knutselidee
“Als je een wc-rol of keukenrol mooi versiert en er een gat dwars doorheen maakt, kun je de toverstaf erdoor steken.
Kijk door de wc-rol (bij voorkeur richting raam of lamp) naar de toverstaf terwijl je er aan draait en je hebt een prachtige caleidoscoop.”

Fantasie
“Onze kinderen gebruiken die om fee of tovenaar mee te spelen.”

“Alle kleine pijntjes en verdrietjes weg toveren of gewoon een hele mooie (carnavals)fee zijn.”

bigjigs-toverstaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5. Sensomotorisch

“Ik denk dat dit heel goed is voor de sensomotoriek. Gastouders gebruiken vaak ook flesjes met materialen erin.”
Bijvoorbeeld deze zintuigenbuizen.

Wel voorzichtig zijn!
“Het kind waarvoor het bedoeld is vind het geweldig! Maar de andere twee ook! En vriendjes en neefjes…
Ik ben vooral bezig om die balletjes tussen m’n parket uit te stofzuigen. Mijn kinderen vinden ze geweldig maar gaan er te ruw mee om, slaan enzo. Dus gaat het uiteindelijk kapot en dan gaan de balletjes over de vloer. Maar ik zie dat deze met glitters is…. is ook leuk!!” (om op te zuigen met de stofzuiger 😉

Tanja Damhof-Wohlsperger

About Tanja Damhof-Wohlsperger

Geboren 1975 in Zuid-Duitsland. Voor de liefde naar Nederland gekomen. Samen ouders van Jessica (2002), Tom (2007), Rick (2007) en Kimberly (2007). Tweetalig opvoeden. Webshop eigenaar (Toys42hands is mijn vijfde kindje). Houdt van zon, zomer en tuinieren (lekker zwarte aarde onder de vingernagels). Pdd-nos is kind aan huis. Knutselen in alle vormen en kleuren (geniet ervan hoe de kinderen het oppakken en hun eigen draai eraan geven). Theedrinker. Probeert weer te lezen (sinds de geboorte van de drieling niet meer aan toe gekomen) en duikt dan helemaal in de verhalen in (aanrader: Buntschatten und Fledermäuse von Axel Brauns). Dyslexie in de familie. Geniet van de wekelijkse bodybalans les bij Jeffrey. Staat graag in de keuken om te bakken en te koken en geniet er dan van om samen te eten. Vindt uit eten gaan heerlijk, gebeurt niet vaak genoeg. Doe maar normaal mentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *